Bommen op Bezuidenhout / Haagse Boswandeling “Geheim Vogeldagboek 1940 – 1945”

Zondag 25 maart van 11.00 – 14.00          

Bijzondere wandeling  rondom het Vergissingsbombardement  in het Haagse Bos met boswachter Jenny op zoek naar sporen van de oorlog. Daarna door wijk Bezuidenhout eindigend met koffie en beeldmateriaal 

Op 3 maart was het 73 jaar geleden dat het bombardement op Bezuidenhout plaatsvond. In het kader van deze bijzondere gebeurtenis organiseren wij een themadag rondom dit vergissingsbombardement. Uitgangspunt voor deze dag is het ‘Geheim Vogeldagboek 1940-1945′ van Henk Kortekaas; zijn dagboek over 4 jongens uit Bezuidenhout die tijdens de oorlog hun passie voor vogels en de natuur bleven beleven maar daarbij de oorlog tegenkwamen.

Op deze themadag maken we een bijzondere wandeling door het Haagse Bos en omstreken met de boswachter Jenny. Onderweg door het bos en de wijk ontmoeten we ‘ooggetuigen’ die ons een beeld schetsen van Bezuidenhout vóór en tijdens het bombardement aan de hand van hun ervaringen.
Bij het Wijkcentrum (Johannes Camphuijsstraat 25) eindigen we met toepasselijke versnaperingen en is er ruimte om ervaringen uit te wisselen en te schilderen of te schrijven om vast te leggen wat het heeft losgemaakt.

Ovb wellicht vertoning van de documentaire film over Bezuidenhout vóór, tijdens en na het Vergissingsbombardement.. Deze film is gemaakt in opdracht van Stichting 3 maart ’45 door de Haagse Amateur Filmclub.

Tijd:  11.00 uur start bij ingang Haagse Bos bij Paleis Huis ten Bosch op Bezuidenhoutseweg
Datum: zondag 25 maart
Kosten:  €25,- euro
Aanmelden: 06-26668727 /natuurlijknicole@gmail.com

           Inschrijven: natuurlijknicole@gmail.com