Agenda 2024

Arp tot van Gogh: langs beeldhouwer, schilder, schrijver én componiste; een verrassende route door Haagse Hout
Woensdag 3 juli van 10.00 uur – 12.00 uur
Samenwerking van KunstPost en Natuurlijk Nicole; per artiest zal er in een cyclus van 3 momenten meer licht op hun werk worden geworpen en vooral in samenhang met hun betekenis voor Haagse Hout!

We starten met Arp deze beeldhouwer heeft een belangrijk beeld voor de net gebouwde en nog volop in ontwikkeling zijnde na-oorlogse wijk Mariahoeve gemaakt. De wijk bestaat dit jaar ruim 65 jaar, hét moment om vooral het beeld wat op de plek van de hoeve stond die voor de naamgeving “Mariahoeve” zorgde, in het licht te zetten!
Op woensdag 3 juli is er een speciale Beeldenwandeling door Mariahoeve waarin het beeld van Hans Arp natuurlijk ook op de route ligt en aandacht voor de architectuur en het ontstaan van deze mooie groene wijk aan de rand van Den Haag.

Vervolgens spotlicht op Van Gogh op 11 juli / 24 juli/ 13 augustus.
En op 28 augustus / 17 september / 2 oktober zullen we Bordewijk en Roepman, zijn vrouw, nader bekijken.
Aanmelden voor deze gratis activiteiten via natuurlijknicole@gmail.com of bel 06 26668727

Varen van Delft naar Van Nelle 
Data: 8 juni/ 7 en 27 juli Pelgrimvadersvaart/17 augustus/ 8 en 22 september/ 12 en 26 oktober.

Tijd: 10.30 uur – 16.30 uur
Bijzondere vaartocht (retour) over de historische Trekvaart, de Schie, naar de Van Nellefabriek, hét monument van Licht, Lucht en Ruimte. Inclusief een rondleiding door dit unieke Werelderfgoed! Dit jaar 10 jaar geleden dat Van Nelle Unesco status kreeg.
Vertrek vanuit Delft/ station; onderweg bezoek aan Museum Oud Overschie (koffie), rondvaart Delfshaven, de oorspronkelijke haven van Delft én vertrekhaven van de Pelgrimvaders.
Ook speciale Pelgrimvadersvaart waarbij we naar historisch Delfshaven varen voor rondleiding en daarna naar Van Nelle. En op 17 augustus speciale Koffievaart langs expo Koffiezetapparaten en Van Nelle Koffiefabriek, op 18 augustus Koffieproeverij/workshop bij Illimani (speciaal combi tarief)
Kosten 59,50 euro pp Aanmelden natuurlijknicole@gmail.com 06-26668727

Het Leven is Vurrukkulluk`
op aanvraag Tijd: 10.30 uur – 13.30 uur
Locatie Kijkduin   
Boek aan de Wandel – literaire wandeling
Ochtend rondom boek van Remco Campert. Wandeling door Villawijk Meer en Bosch en door Verboden Duinen waar Remco opgroeide. Boekbespreking en poffertjeslunch. 
Afsluitend de vraag hoe “vurrukkulluk” je eigen leven is door 5 positieve punten te benoemen. Prijs: € 25,00
Aanmelden natuurlijknicole@gmail.com 06-26668727

Kunst en Cultuurvaart : Vaartocht Beelden Westbroekpark
Vanaf Mei 11.00 uur tot 13.30 uur

Vaartocht van CS/ centrum Den Haag richting de Kust met uitleg onderweg én versnaperingt aan boord. We varen naar het Westbroekpark voor een bijzondere wandeling langs de Beelden in het wereldberoemde Rosarium en drinken afsluitend een drankje bij Greens in the Park.
Start :aanlegsteiger t.o Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten bij CS
Kosten: 30 euro pp voor de boottocht en de beeldenwandeling (en drankje!) reserveren verplicht via natuurlijknicole@gmail.com of bel 06 26668727

PROEFPARADE PLUS Zaterdag 14 september Mariahoeve

Theodoor” Boek aan de Wandel
Locatie: Chalet ten Bosch aan Leidsestraatweg / einde bij Bibliotheek op Theresiastraat
Rondom het boek `Theodoor´. Dit boek is gebaseerd op duizenden brieven van de familie van Ravenswaaij met Theodoor van Ravenswaaij in de hoofdrol. Hij was huisarts in Bezuidenhout ten tijde van het bombardement van 3 maart 1945. Boswandeling en wandeling door de wijk waar Theodoor tijdens de oorlog woonde.
Kosten 15,-euro vooraf reserveren via 06 26668727 of mail natuurlijknicole@gmail.com

Leven in Onvrijheid – Anton de Kom
Locatie: Startpunt Bibliotheek Haagse Hout – Theresiastraat 195
Wijkwandeling rondom onderdrukking, oorlog, verzet, discriminatie nu en in het verleden.
Wandeling met vooral aandacht voor het verhaal van Anton de Kom (‘Wij slaven van Suriname’), verzetsman in hart en nieren die hier in Bezuidenhout heeft gewoond; en aandacht voor de oorlog. Daarbij passeren we ook Ferdinand Bordewijk, zijn boek ‘Karakter’ schreef hij in Bezuidenhout.
Kosten: 15,- euro incl. koffie Aanmelden natuurlijknicole@gmail.com 06-26668727

In het voetspoor van Haagse Houtse Vrouwen 
“Volhoudend Vorder ik”    (lijfspreuk van Amalia van Solms) Op aanvraag
Tijd: 11.00 uur – 13.00 uur
Locatie: start Haagse Bos (brug Bezuidenhoutseweg) – einde Emmapark                             Wandeling door het Haagse Bos met ontmoetingen met inspirerende, bijzondere vrouwen uit heden en verleden van Haagse Hout die hierbij in de schijnwerpers worden gezet.
Van Amalia van Solms  via  Ru Paré naar Alexine Tinne.
Kosten 15 euro (incl versnaperingen onderweg)

Varen Haagse Bos 
Tijd: 11.00 uur – 14.00 uur
Vaartocht inclusief stukje Haagse Bos en wandeling door dit prachtige bos. Start in Benoordenhout met gebak van Maison Kelder en aandacht voor de historie van dit haagse familiebedrijf. We eindigen bij Chalet ten Bosch (Koffie) en wandelen door het bos langs Huis ten Bosch.
Start bij Emma monument in het Rosarium op Josef Israelsplein. Eindpunt Haagse Bos. Kosten: 30,- euro pp (inclusief versnaperingen en schildermateriaal) Maximaal 12 vaargenoten.

Langs de levensader van Den Haag
Op aanvraag
Tijd: 10.00 uur – 13:30 uur
Locatie: Park Sorghvliet  – eindpunt Hofvijver
Haagse Beek-tocht
Londen heeft de Theems, Parijs heeft de Seine en Den Haag heeft de Haragha (Haagse Beek)! Met dit beekje is voor Den Haag eigenlijk alles begonnen, dit riviertje heeft Den Haag eeuwen geleden tot het centrum van de wereld gemaakt. Het is een riviertje dat eigenwijs hier en daar ondergronds loopt en dan plots naar boven komt op de mooiste locaties van de stad (Sorghvliet, Vredespaleis, Hofvijver) om de mensen te verfrissen.
Wandel mee langs dit grillige, eigenzinnige beekje en ontdek de oorsprong van Den Haag. Kosten: € 39,- (inclusief vaartocht en wandeling, versnaperingen aan boord en eind van de tocht)

Blik op Beelden Op aanvraag
Beeldenwandeling door Mariahoeve, ontdek de architectuur én de bijzondere beelden die de wijk rijk is. In de ontstaansjaren (eind ’50) was deze wijk zeer gewild en een geslaagd project. Hoe is dat na ruim 65 jaar?
Tijd: 14.00 uur – 16.00 uur  Start bij De Klamper op Bezuidenhoutseweg/ Reigersbergenweg Kosten: 15,- euro pp (inclusief versnaperingen en materiaal

Bommen op Bezuidenhout 
Op aanvraag
Tijd: 10.00 uur – 12.00 uur
Locatie: Haagse Bos
Unieke wandeling rondom het Bombardement van 3 maart ’45 . Wandeling door het Haagse Bos en Bezuidenhout met ‘ooggetuigen’ en het Geheim Vogeldagboek als leidraad. Kosten 15 euro  

Van Gogh langs de Schenk 
Op aanvraag
Tijd: 10.00 uur – 12.00 uur

Lichtjesvaart vanaf Van Nelle 
Tijd: 16.30 uur – 19.00 uur Bijzondere vaartocht vanaf de Van Nellefabriek, hét monument van Licht, Lucht en Ruimte. Inclusief een korte rondleiding door dit unieke Werelderfgoed! Over de historische Trekvaart, de Schie, naar de lichtjes van de historische haven van Delfshaven en naar de Kerstmarkt in Oud Overschie! Met hapje en gluhwein én Zang (Margreet Schuemie) aan boord. Kosten 55,- euro pp

Prijs: : €55,-pp (incl hapje, drankje én zang  Minimaal 10p                    Aanmelden www.natuurlijknicole.com  / natuurlijknicole