Van Gogh langs de Schenk

Van Gogh langs de Schenk
Zaterdag 15 juli en Op Aanvraag, minimaal 3p 
Tijd: 11.00 uur – 13.00 uur
Locatie: Van Goghpark -Hendrick Hamelstraat bij Atelier / eind station Mariahoeve of Start bij Den Haag CS bij de piano

Wandeling van Bezuidenhout naar Mariahoeve langs de Schenkwetering.
Vincent van Gogh (1853-1890) heeft aan de Schenkstraat gewoond en gewerkt. Vandaar dat er nu een wandeling is die vanaf zijn atelier helemaal langs de Schenk, het bijzondere 14e eeuwse watertje, langs het spoor steeds landelijker langs mooie tuinen, het water en de Molen naar Mariahoeve voert.

IMG_3370
Dit verborgen natuurmonumentje aan de zoom van Den Haag en Voorburg behoeft meer aandacht, treedt in het voetspoor van Vincent van Gogh. Sinds 2015 zijn zelfs de afvalbakken langs de Schenk á la Van Gogh opgesierd (van Liduinaschool en den Hertogschool). SchilderPauze bij de Groene Schenk en bij de Molen.
Kosten: 15,- euro pp  Minimaal 3 personen, met coronamaatregelen, reserveren vooraf
(inclusief schildermateriaal, versnaperingen en wandelrouteboekje)

Wandelrouteboekje
Van Gogh langs de Schenk – Wandeling van Bezuidenhout naar Mariahoeve door de groene zoom van Den Haag

Te verkrijgen via natuurlijknicole@gmail.com  voor 6,50 euro

2016 Op zondag 28 augustus om 12 uur wordt deze route met de presentatie van dit boekje feestelijk geopend tijdens het biologische eco-marktje langs de Schenk (bij ATV Loolaan en de Groene Schenk). Dit wandelrouteboekje wordt hierbij overhandigd aan de stadsdeeldirecteur die dit “Schenk’project op de voet heeft gevolgd.

De ecologische markt slingert langs de rand van de Schenk met veel aandacht voor duurzaam tuinieren, voor meer groen door operatie Steenbreek en voor natuurwandelingen. Daarnaast is er informatie over het boomspiegelproject en energiezuinig wonen.

Er kunnen waterdiertjes gevangen worden, er is een bootje om te varen over de Schenk, er kan geschilderd worden en een beeldje gemaakt worden. Zélfs de Molen zal draaien! Bovendien zullen er wat bijzondere producten te koop zijn, zoals eerlijke bijenhoning , kunstkaarten, zaden en aarde.

De dag is van 12 uur – 5 uur op zondag 28 augustus.  Voor meer informatie neem contact op met Nicole Mekel / Natuurlijk Nicole 06- 26668727 www.natuurlijknicole.com

Van Gogh langs de Schenk

2016  Vrijdag 15 juli en Zondag 24 juli   Tijd: 11.00 uur – 14.00 uur
Locatie: Start Hendrick Hamelstraat (ter hoogte van nr. 8 )/  Schenk / eindpunt Mariahoeve
Wandeling van Bezuidenhout naar Mariahoeve langs de Schenkwetering.
Vincent van Gogh (1853-1890) heeft hier enige jaren gewoond en gewerkt.
In 2019 zal er volop aandacht aan worden besteed dat het 150 jaar geleden is dat Van Gogh voor het eerst in Den Haag kwam in 1869 als 16 jarige jongen.
We lopen langs de Schenk waar sinds kort de afvalbakken zijn opgesierd met kindertekeningen met Van Gogh als inspiratie. Aandacht voor de cultuur-historie van dit gebied en de natuur in ontluiking, leg het vast in kleuren of woorden. Wandel mee en ontdek de diversiteit van deze wijk en dit stukje groen tussen Den Haag en Voorburg.  We lopen langs kantoren, de A12, de entree van Den Haag, het water, groene tuinen, Groene Schenk , de Molen en lopen steeds landelijker langs deze groene zoom. Onderweg lekkers! We pauzeren bij Natuurtuinen De Groene Schenk om te schilderen.
Kosten:  Speciale prijs : 10,- en 4,- kinderen
Aanmelden: 06-26668727 /natuurlijknicole@gmail.com