ANNIE

ANNIE project    de vele kanten van Annie M.G. Schmidt

  • Data: Woensdagochtend Gratis deelname, wél graag aanmelden
  • 8 februari 10.30 uur – 12.00 uur WDC Bezuidenhout West – Jan van Riebeekplein 90
  • 22 maart 10.00 uur – 11.30 uur Bibliotheek Haagse Hout – Theresiastraat 195
  • 26 april 10.30 uur – 12.30 uur WDC Mariahoeve – Ivoorhorst 155
  • 24 mei 10.30 uur – 12.00 uur WDC Bezuidenhout – Johannes Camphuijsstraat 25

Zondagmiddag 2 april en 18 juni 14.00 uur – 16.00 uur bij Podium NOORD , Diamanthorst 183 Entree 4,- / 8,- euro

Podium NOORD voor Haagse Hout!

Wie kent haar niet, Annie MG Schmidt? We zijn er groot mee geworden of hebben onze kinderen/ kleinkinderen meegevoerd door haar wonderlijke verhalen. Otje, Floddertje en natuurlijk haar eerste helden Jip en Janneke. Nog vandaag de dag vaak de eerste kennismaking met de Nederlandse taal voor nieuwkomers.

Deze uit de Zeeuwse klei getrokken nuchtere Annie bezat enorm veel verbeelding en humor. In haar serie de familie Doorsnee merk je hoe scherp ze observeert en ziet wat er gaande is. Ze neemt geen blad voor de mond en weet in haar liedjes, musicals en verhalen veel taboes te doorbreken.

Ga mee op ontdekking langs haar liedjes en muziek, haar verhalen, haar musicals, haar blik op de moraal van toen, haar fantasie en luister, zing, schrijf, teken en dans mee! Aan deze reeks van 4 woensdagen (10.30 uur – 12.00 uur) en 2 zondagen (14.00 uur – 16.00 uur) kan je per keer meedoen maar ook alle keren natuurlijk. Iedere keer op de woensdag zal er een andere kant belicht worden.

Op 8 februari is dat Zang en muziek, op 22 maart zijn dat haar Verhalen, op 26 april haar Verbeelding en moraal en op 24 mei ontdek je haar via de tekening van Fiep Westendorp. De woensdagen zijn voor een beperkt aantal deelnemers dus meld je aan als je zeker wilt zijn van een plekje. Op diverse locaties in Haagse Hout.(zie voor programma en locatie de actuele website van Podium NOORD)

Op zondag 2 april zal er een gevarieerd programma zijn “Ja Zuster, Nee Zuster”. Met onder andere workshops Zang en Dans en er zal een optreden zijn van het seniorenkoor La Musica, daarnaast muziek en spoken word, optreden van Dansatelier Den Haag, de verhalen en boeken van Annie zijn er en natuurlijk heerlijke zelfgemaakte taarten om met elkaar te genieten en ‘Annie’ te ervaren.

Iedereen is welkom, jong en oud, neem je buurvrouw mee en schrijf je in voor een van de workshops (max. 25p, niet voor kinderen, voor iedereen van 86 jaar tot 16 jaar) of geniet van een stukje “Ja zuster, Nee zuster’.

Bel voor info en opgave 06 26668727 Nicole

Op zondag 18 juni (Vaderdag!) eveneens gevarieerd programma “De Taarten van Annie” Met onder andere workshops Beeldend en Koekjes bakken en er zal een optreden zijn van Hollands Nieuwe (theatraal liedjesprogramma) en Verhaalvoordracht en Musicaldans presentatie van het Dansatelier Den Haag. Kom genieten van de verhalen, wat was bij jullie koekjes traditie of lekker uit je jeugd of vanuit je familie of achtergrond? Zing en dans mee onder genot van de heerlijke zelfgemaakte taarten, speciaal voor alle vaders! Iedereen is welkom, jong en oud, neem je buurman mee en schrijf je in voor een van de workshops (max. 25p) of geniet van de verhalen en koekjes.